STELEN VAN DE SETTINGs IN AVID
'STELEN' VAN DE SETTINGs IN AVID
01 augustus 2016 

'STELEN' VAN DE SETTINGs IN AVID

Zoals altijd met Avid ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Dus vanaf nu zal ik om de zoveel tijd wat handige tips en trucs vertellen voor Avid Media Composer.

 

Deze week. Handige settings lenen van andere editors.

Ik ben zelf altijd erg gecharmeerd van speciale settings van mijn layout en look van de Avid interface en ik gebruik deze specifieke settings vooral om andere editors af te schrikken om mijn settings te gebruiken. Ik werk meestal met een erg donkere layout in combinatie met geel en dat werkt meestal afdoende merk ik.

Maar er zijn altijd handige en vooral nuttige instellingen die je nog weleens tegenkomt bij andere editors waar je niet aan gedacht hebt of realiseert waarom je dit nooit eerder hebt gebruikt. Als je in zo’n geval deze setting ook zou willen gebruiken moet je het volgende doen.

Bij een open project met jou eigen settings open kies je de tab settings. Kies daarna onder file de optie open settings file. Je komt zo op de plek waar alle andere editor settings opgeslagen zijn. Als je nu bijvoorbeeld iets uit mijn (ray) settings zou willen gebruiken. Deze is dan bijvoorbeeld genaamd ray.avs. Klik hierop en open de file. Als je deze geopend hebt kan je nuttige settings gewoon eruit slepen en naar je eigen open settings slepen. Een handige bin view bijvoorbeeld is dan in één keer over genomen.

Zoals gezegd. Je bent nooit uitgeleerd met Avid… Als de tip handig was hoor ik het graag.

Over de schrijver
Reactie plaatsen