Media Composer First - Gratis Avid montage versie
Media Composer First - Gratis Avid montage versie
04 augustus 2016 

Media Composer First - Gratis Avid montage versie

GRATIS INSTAP VERSIE

Avid is al jaren de go-to montage software voor film en tv. Nu is er ook een gratis instap versie.

Ik gebruik als video editor al jaren Avid als mijn voornaamste montage software. Er zijn tegenwoordig veel opties en vooral betaalbare opties. Die betaalbaarheid was vroeger wel anders. Honderden zo niet duizenden euro’s kosten video pakketten waren de norm. Ze waren pro applicaties voor professionals. Heel fabrikanten zijn dit aan het omgooien en zorgen voor een democratisering van deze software. Er daar kan je je voordeel mee doen.

3 BEKENDSTE VIDEO EDITORS

Op dit moment zijn 3 bekendste spelers in de video editing. Avid Media ComposerAdobe Premiere en Apple’s Final Cut Pro x (FCPx)

Ik kom in een ander bericht terug op de andere 2 maar Avid heeft eindelijk besloten na de andere montage systemen dat het interessant is ook hun software betaalbaar te maken en zo betaalbaar zelfs dat ze deze gratis aanbieden nu/binnenkort. Het vervelende aan veel gratis systemen is vaak dat zo versimpeld zijn dat ze veel essentiële mogelijkheden missen. Avid heeft in de basis een redelijk leercurve. Daarom vind ik het ook een goed teken dat de gratis versie wat mogelijkheden mist. Ze willen de basics juist leren aan iedereen door deze versie beschikbaar te stellen.

Het mooie aan Avid is dat je nooit uitgeleerd bent. Zowiezo is dat als voor iedereen een mooi gegeven. Maar vooral bij Avid is dat zeker het geval. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt en deze zijn ook toegankelijk mocht je meer willen weten van deze fijne montage software. Uitbreiden kan namelijk op diverse manieren. En inmiddels ook met het bekende account product wat je veel ziet tegenwoordig. De software is dan per maand te huren feitelijk. Ook voor ondernemer ideaal die misschien niet elke maand video’s maken. Jammer genoeg 😉

Grootste verschil in beschikbaarheid hierin een overzicht.

  • Adobe Premiere – alleen nog beschikbaar via account via Adobe CC. Maandelijk rond de 28 euro voor alleen Premiere
  • Avid Media Composer – free versie is gratis, anders rond de 75 euro per maand. Afhankelijk van soort abonnement.
  • Apple FCPx – los verkocht online via apple app Store – 199 euro. Eénmalige uitgave.

INVESTEER IN MONTAGE TIJD

Ik zou adviseren om wat tijd te investeren om Avid of één van de andere 2 systemen te leren. Je komt loopt erg snel tegen de beperkingen en vooral gebruiksgemak aan van de diverse andere systemen. Ik doe misschien wat andere systemen tekort, maar je kan eigenlijk niet fout gaan met een keuze voor deze 3.

Bijkomende voordeel is dat Mediaranger zeer veel weet over vooral Avid en FCPx. Premiere zijn we nu voor die reden ook aan het verkennen. Ik kan dan ook zoveel mogelijk mensen helpen met vragen en problemen

Update: Op dit moment is deze helaas nog niet te krijge. Hij was la belooft in april 2015 maar ik heb het onlangs proberen te vinden maar hij is er nog niet. Om een gevoel te krijgen met de software kan je natuurlij alijd wel de trail versie proberen en het abonnement daarna.

Link: Avid free

Over de schrijver
Reactie plaatsen